Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Održan sastanak predstavnika braniteljskih udruga Novske

Domovinski rat spojio Novljane i Varaždince – najavljeno potpisivanje Povelje prijateljstva

Domovinski rat spojio Novljane i Varaždince - najavljeno potpisivanje Povelje prijateljstva

U uredu gradonačelnika Grada Novske, Marina Piletića, održan je sastanak predstavnika braniteljskih udruga Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske.

Tom prigodom gradonačelnik je izvijestio, o pozivu grada Varaždina, za potpisivanje Povelje prijateljstva, koja je pristigla  na inicijativu pripadnika V. bojne 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i Ivana Čehoka, gradonačelnika Varaždina. Kako u pozivu stoji, Povelja prijateljstva dva grada označava povezivanje gradova koje je spojio  ratni put V. bojne,  njenih pripadnika s područja Varaždina koji su tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani Novske.

 

ODBOR_BRANITELJI_1

 

Odbor hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata GV Grada Novske prihvatio je poziv pa će potpisivanje održati u Varaždinu, 6.prosinca, te će se tako prijateljstvo stečeno u teškim ratnim danima,  potvrditi i  Poveljom prijateljstva.

Između ostalog članovi Odbora govorili su i o organizaciji odlaska na komemorativne skupove u Vukovar i Škabrnju, o obilježavanju sjećanja na žrtve Vukovara i drugih hrvatskih  gradova 18. prosinca u Novskoj, i o projektu izrade novog Spomen obilježja na stradale  pripadnika 62. samostalne bojne ZNG Novska u Rajiću.

Predsjednik Odbora, Ivica Vulić, izvijestio je i o završenom projektu „Osnažimo hrvatske branitelje“ ali i novom „VIA Bljesak“  (Video Igra Akcija „Bljesak“), projektu koji je na početku svoje realizacije.

Predstavnici udruga braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rat, prihvatili su i poziv da budu domaćini, polaznicima XXII. naraštaja programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu „dr. Franjo Tuđman“ Ratne škole „Ban Josip Jelačić“,  koji će kajem mjeseca u okviru studijskog  putovanja doći u Novsku. Polaznicima će se prezentirati događanja na ovom dijelu novljanskog i Zapadno slavonskog bojišta.


 

 

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.