Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

“Mreža znanja” ovoga utorka o digitalnom vršnjačkom nasilju

S tribine “Digitalna ovisnost – vršnjački rat na digitalnim mrežama”

S tribine "Digitalna ovisnost - vršnjački rat na digitalnim mrežama"

Djeca pred televizijskim i računalnim ekranima, pokazuju straživanja, prosječno provode 42 sata tjedno, što je čak 2 sata više nego što njihovi roditelji provedu na poslu i znatno više nego što oni provedu u  školi. U tom razdoblju izloženi su i digitalnom nasilju, a da je proživjelo i preživjelo neki oblik vršnjačkog nasilja priznaje oko 60 posto srednjoškolaca. No, roditelji se sve češće žale i kako su njihova djeca izložena vršnjačkom digitalnom nasilju već u osnovnoj školi.

Kako otkriti je li nam dijete zlostavljano putem društvenih mreža? Kako reagirati? Kome prijaviti? Kako pomoći djetetu? Na ova, ali mnoga druga pitanja, odgovore se pokušalo potražiti na panelu Digitalna ovisnost – vršnjačko nasilje na društvenim mrežama. Panel su zajednički organizirali Udruga Dobre priče i Centar za socijalnu skrb Sisak.

O vršnjačkom nasilju na društvenim mrežama, kako ga otkriti, kako se postaviti prema njemu i kako reagirati na njega, na panelu  su govorili pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, psiholog CZSS Sisak, Podružnice Obiteljski centar Franjo Šaban, voditeljica Savjetovališta za djecu i mlade u GD CK Sisak Irena Barišić Milunić, Stevče Arsoski iz Tehničke škole Sisak, doc. dr. sc. Ante Bagarić, spec. psihijatar Klinike za psihijatriju Vrapče – Pročelnik Zavoda za liječenje bolesti ovisnosti, te Darko Tot, načelnik Sektora za zajedničke poslove i programe Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Bili smo na tribini… Slušajte Mrežu znanja u utorak, 26. studenog od 17,30 sati.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.