Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan predstavio prijedlog županijskog proračuna za 2020. godinu

Žinić: “Prijedlog proračuna sadrži i čitav niz novih projekata”

Žinić: "Prijedlog proračuna sadrži i čitav niz novih projekata"

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Sisak danas je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić predstavio Prijedlog županijskog proračuna za 2020. godinu.

Proračun Sisačko-moslavačke županije za 2020. godinu planiran je u iznosu od 1.255.732.891,67 kuna, a sastoji se od vlastitih i namjenskih prihoda proračunskih korisnika kao što su ustanove u školstvu, zdravstvu, socijalnoj skrbi, kulturi, zaštiti prirode i prostornog uređenja te Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije, u iznosu od 934,4 milijuna kuna te prihoda i primitaka proračuna Sisačko-moslavačku županije u iznosu od 321,3 milijuna kuna.

Ukupni rashodi i izdaci raspoređeni su po programima, projektima i aktivnostima proračunskih korisnika i upravnih odjela Sisačko-moslavačke županije, ali i planu razvojnih programa Sisačko-moslavačke županije za razdoblje od 2020. do 2022. godine.

 

 

IMG_3999

 

Ove je godine proračun konsolidiran i povećan je za proračune osnovnih i srednjih škola, napomenuo je župan Žinić

 

 

IMG_4000

 

A koliko je potrošeno bit će riječi na sjednici Županijske skupštine 19. prosinca kada je na dnevnom redu rebalans proračuna za 2019. godinu. Prijedlog proračuna za 2020. sadrži i čitav niz novih projekata, dodaje župan

 

 

Ne zaboravljamo ni na minuse, napominje župan

 

 

Javnom predstavljanju Proračuna SMŽ za 2020. godinu nazočili su predstavnici jedinica lokalne uprave, ravnatelji ustanova, direktori tvrtki, gospodarstvenici, predstavnici udruga.

 

IMG_4005


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.