Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Javna prezentacija proračuna Grada Novske za 2020. godinu

Iznosit će nešto više od 80 milijuna kuna

Iznosit će nešto više od 80 milijuna kuna

Proračun Grada Novske za 2020. godinu iznositi će 80.930.428 kuna, opći prihodi i primici iskazani su u visini nešto više od 40,5 milijuna kuna.

 

PRORACUN_02-novska

 

Na javnoj prezentaciji Proračun Grada Novske predstavili su Marica Vitković, pročelnica za financije i gradonačelnik Marin Piletić. Kako je istaknuto, proračun je planiran na realan način i transparentno.

Najveći dio predviđen je za investicijska ulaganja, za projekta koji su sastavni dio Proračuna, uređenje objekata i radove na infrastrukturi.Marica Vitković

 

 

Dva su ključna projekta u idućoj godini, istaknuo je gradonačelnik Novske Marin Piletić , rekonstrukcija i dogradnja hotela Knopp za klaster kulture, za što je Grad podigao kredit i projekt Aglomeracije Novske vrijedan 127 milijuna kuna, od čega Grad Novska izdvaja 2,4 milijuna kuna.

 

PRORACUN_05-novska

 

Nastavlja se i sa započetom energetskom obnovom zgrada i mjesnih domova – dom u Rajiću, a od gradnje, između ostaloga, planirana je izgradnja nove mrtvačnice u Brestači. Proračunom je predviđeno i daljnje poticanje gospodarstva i poduzetništva po čemu je Grad Novska uvršten u sam vrh u Hrvatskoj.

 

PRORACUN_04-novska

 

O Proračunu za 2020. godinu raspravljat će i gradski vijećnici, Proračun je na Dnevnom redu 25. sjednice Gradskog vijeća Grada Novske, a građani će nakon što se Proračun usvoji na kućne adrese dobiti  sažetak proračuna, “Proračun u malom“.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.