Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata s područja Općine Majur

Kostrići – najtužnije selo u Hrvatskoj

Kostrići - najtužnije selo u Hrvatskoj

Tijekom Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine sa područja Općine Majur, iz naselja Majur, Kostrići, Stubalj i Graboštani, ubijene su 54 nevine žrtve, od kojih su većina bili civili.

 

IMG_3933

 

Općina Majur je 15. studenoga proglasila Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata s područja Općine Majur, jer je tog dana 15. studenoga 1991. godine ubijeno 20 osoba, od toga 5 osoba u Stublju i 15 osoba u Kostrićima. Tada su u svojim domovima ubijeni, najmlađa žrtva Domovinskog rata u Sisačko-moslavačkoj županiji, Tomislav Jurić, star 2 godine, a najstarija žrtva je bio Petar Bašić, star 93 godine.

Danas su brojna izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Kostrićima i Majuru odali počast žrtvama.

 

IMG_3978

 

Posebno težak zločin dogodio se u Kostrićima, podsjetila je načelnica općine  Majur Klementina Karanović

 

 IMG_3882

 

Marica Kostrić je iz Kostrića, a u vrijeme stradavanja mještana, bila je u Majuru

 

 ŽUP

 

Teško je nabrojati sva stratišta, ovdje je najstrašnije, jer je najmlađa žrtva imala dvije gpdine, a najstarija 93 godine, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

MIN

 

Najtužnije je ovo selo u Rrepublici Hrvatskoj, rekao je danas u Kostrićima ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

 

 

Kao Vlada RH iskazujemo neizmjerno poštovanje svim braniteljima koji su svoj život dali za slobodu Hrvatske, rekao je ministar Medved i podsjetio

 

 

Svetu misu u spomen kapeli Gospe žalosne u Kostrićima služio je pater Stjepan Jambrošić, župnik župe sv. Nikole biskupa u Hrvatskoj Kostajnici.

 

IMG_3885


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.