Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Usvojen Plan zajedničkih investicija u Velikoj Ludini

Eko Moslavina dobila suglasnost za kreditno zaduženje

Eko Moslavina dobila suglasnost za kreditno zaduženje

Na 27. sjednici Općinskog vijeća općine Velika Ludina vijećnici su jednoglasno usvojili Plan zajedničkih investicija te su dali Suglasnost za kreditno zaduženje Eko Moslavine d.o.o.

Financijski direktor Eko Moslavine d.o.o. Kutina Vjekoslav Hanjilec pojasnio je kako sve ono što tvrtka planira u poslovanju, a financira se iz zajedničkih sredstava naknade za razvoj, koja je u vlasništvu jedinica lokalne samouprave i mora proći kroz ovaj proces izglasavanja na sjednicama vijeća.

„Što se tiče plana, napravljene su male korekcije iz razloga što, kada smo prvotno radili plan, tada su ti iznosi bili okvirni, a sada je već dobar dio toga realiziran. Nabavljeni su i postavljeni polupodzemni spremnici i otpadomjeri. To je samostalna investicija od strane Grada Kutine, pa se i kreditno zaduženje odnosi na Grad Kutinu, no zbog suvlasništva, sve jedinice lokalne samouprave moraju dati suglasnost“ – pojasnio je Hanjilec.

 

IMG_20191028_160641_resized_20191029_124710660

 

Vijećnici su jednoglasno donesli i Zaključak o davanju odobrenja za kratkoročni kunski kredit – dopušteno prekoračenje po poslovnom računu Općine Velika Ludina do jedne godine u iznosu od 400 tisuća kuna.

Više o potrebi donošenja ovog zaključka rekao je načelnik Dražen Pavlović:

 

 

Vijećnici su jednoglasno usvojili i  Financijska izvješća za Općinu Velika Ludina i proračunske korisnike: Dječji vrtić Ludina i Knjižnicu i čitaonicu Velika Ludina za razdoblje od 01.01.2019. do 30.09.2019. godine, a donijet je i Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda Općine Velika Ludina za razdoblje 2019. i 2020. godine.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.