Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U Petrinji otvoren tekstilni pogon i zaposleno 15 osoba

Šiva se medicinska odjeća, odjeća za gastro program, hotele te posteljina

Šiva se medicinska odjeća, odjeća za gastro program, hotele te posteljina

Mnogima je dobro poznata Stolarija u Ulici Mije Srnaka u Petrinji, prije svega zbog svog derutnog izgleda. Međutim, od sada će biti poznata po dobroj vijesti, ne samo za Petrinju već i šire. Naime, u dijelu prostora Stolarije otvoren je pogon za šivanje u kojem je posao za sada dobilo 15 žena te se do kraja godine planira zaposliti njih još toliko.

Radi se o investiciji Tenaco grupe iz Zagreba koja se između ostalog bavi šivanjem odjeće na medicinare, gastro programe, hotele te posteljine. Plan je uložiti u nove tehnologije te zaposliti još ljudi. Do sada su uložili 300,000 kuna, a radovi za opremanje prostora završeni su u rekornda tri tjedna.

Osim tekstilnog pogona ista grupa u suradnji s Lukas dizajnom otvorila je i lakirnicu u Petrinji, a radi se o najmodernijoj automatskoj lakirnici za namještaj u Hrvatskoj. Samo u opremu je već investirano 2,5 milijuna kuna, već je zaposleno pet osoba, a planira se sveukupno zaposliti od 10 do 15 ljudi.

 

DSC_5587-01

 

Ovim iznimno dobrim poslovnim vijestima zadovoljan je i petrinjski gradonačelnik, Darinko Dumbović, te je pojasnio kako će Grad Petrinja  i dalje poticati i ohrabrivati ovakve i slične projekte.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.