Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

U Petrinji održano 1. kolo Ciklokros lige

Odlična atmosfera, 41 biciklist i puno adrenalina

Odlična atmosfera, 41 biciklist i puno adrenalina

Tijekom proteklog vikenda u Petrinji je otvorena nova Ciklokros liga, točnije održano je prvo kolo sjeverozapadne i središnje Hrvatske. Radi se o zimskoj Ciklokros ligi, a ukupno će se diljem Hrvatske izvesti deset kola.

U Petrinji, na popularnom Pigiku, sudjelovao je ukupno 41 vozač bicikla iz najrazličitijih krajeva Lijepe naše, a od ovog kola uvedene su i neke nove kategorije.

 

bicikli1

 

Pobjednik cijelog kola je Matija Meštrić. U kategoriji djece do 15 godina pobjednik je David Hublin. U kategoriji muškaraca iznad 40 godina pobijedio je Ratko Vujić, a u kategoriji muškaraca do 19 godina pobjednik je Matija Trstenjak. Matija Meštrić odnio je pobjedu i u kategoriji muškaraca do 40 godina, dok je među ženskim natjecateljicama najbolje vrijeme postigla Ema Filipović.

 

bicikli3

 

Inače, Ciklokros je iznimno zanimljiva i dinamična biciklistička disciplina kod koje sudionici sudjeluju u različitim aktivnostima – preskakanje preko zapreka, trčanje s biciklima po kratkim i strmim uzbrdicama i drugo. Teren po kojem se vozi je također dinamičan – asfalt, zemlja, pijesak, šljunak, a ovisno o vremenskim uvjetima i blato i snijeg.

Sljedeće kolo održava se u Šenkovcu u Međimurskoj županiji 2. studenog. A želite li petrinjski Ciklokros događaj pogledati iz sasvim drugog kuta (iz zraka) kliknite ovdje.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.