Image00017

“Ja sam ovdje” – poruka je ovogodišnjeg Svjetskog dana cerebralne paralize, koji se obilježava 06. Listopada. Prema Registru osoba s invaliditetom, u Hrvatskoj su 5082 osobe koje imaju znatno oštećenje i invaliditet temeljem te dijagnoze, a među njima je 1778 djece u dobi do 19 godina.

Iako je to najčešći tjelesni invaliditet u djetinjstvu, cerebralna paraliza ne dobiva pozornost koju zaslužuje, poručuju iz Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize.

 

Image00002

 

Udruga osoba s invaliditetom  distrofije cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska obilježila je ovaj dan  šetnjom gradom Siskom. Obučeni u zelene majice s oznakom Svjetskog dana cerebralne paralize željeli su ukazati na probleme s kojima se svakodnevno susreću.

 

Image00003

 

Predsjednik Udruge Dren Dobrenić

 

 

Image00016

 

Svjetski je dan prilika da se ukaže na potrebu osiguranja jednakih prava za osobe s cerebralnom paralizom, na dostupnost medicinskih i terapeutskih usluga te nastojanja da im se osigura boljakvalitetu života, obrazovanja i zapošljavanja, rekao je zamjenik župana Ivan Celjak, koji se članovima ove udruge pridružio u obilježavanju ovoga dana.

 


 

 

 

Šetnja Siskom u povodu Svjetskog dana cerebralne paralize i poruka “Ja sam ovdje”
0.00(0 glasova)
Komentara(0)