Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski gradski vrh zapalio svijeće povodom Svih svetih

Za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata

Za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata

Povodom blagdana Svih svetih,  31. listopada 2019. godine, kod Središnjeg križa na groblju sv. Benedikt zapaljene su svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata te sve umrle građane Grada Petrinje.

Počast su odale brojne udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske, predstavnici političkih stranaka, predstavnici Grada Petrinje, zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje, Viktorija Kaleb te Gradsko vijeće Grada Petrinje.

 

sisvete2

 

Viktorija Kaleb, zamjenica gradonačelnika  Petrinje, ovom prigodom je istaknula:

‘Sutra je veliki blagdan u crkvi, blagdan Svih svetih. Prisjećamo se najprije Svih svetih, a dan poslije ćemo se prisjetiti Dušnog dana i svih onih koji su umrli. Došli su svi predstavnici udruga kako bi se poklonili i pomolili braniteljima za Domovinu kao i svaki put, a svim ljudima koji su gradili stvarali grad, što su stvarali ovu zemlju, što su usadili ljubav prema Domovini i što su čestito i dobro živjeli. Vidimo da je danas groblje jako lijepo uređeno, vidi se da ljudi poštuju svoje umrle i to je dobro. Voljela bi da tako bude i u budućnosti.’

 

sisvete3

 

‘Volimo svoju prošlost, njome se dičimo, a stvarajmo i sadašnjost da se naša pokoljenja bude nekad dičila generacijom koja je živjela upravo sad, 2019. godine.

Ovo su dani kad se razmišlja o biti svog života jer svi ih se prisjećamo sa radošću umrlih iz razloga što vjerujemo da ćemo se ponovno susresti u tom kontekstu i u kontekstu svih od nas ima svog imenjaka među svetcima pa bi se trebalo na taj dan pomoliti i razmisliti o smislu života i smislu svog djelovanja, komunikacije s drugim ljudima, poštivanje drugih ljudi, poštivanje različitih ljudi, različitih vjera i jednostavno življenje koje je iza nas, kako je rekao Isidor Poljak – Kako god živjeli bitno je samo da iza nas ostane jedan lijepi, zlatni trag’ – zaključila je zamjenica Kaleb.

Kod Središnjeg križa molitvu je predvodio velečasni Hrvoje Zovko, župni vikar Župe sv. Lovre.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.