Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinja na proljeće dobiva novi vrtić

Gorući problem u gradu je nedostatak mjesta u vrtićima za sve mališane

Gorući problem u gradu je nedostatak mjesta u vrtićima za sve mališane

Svi oni koji žive u Petrinji, a imaju ‘klince’ i ‘klinceze’ vrtićkog uzrasta te ih žele upisati u vrtić, vjerojatno su se barem jednom susreli s činjenicom da na mjesto u vrtiću moraju čekati. Tako je ovo postao gorući problem u gradu, a rješenje bi se na vidiku moglo pojaviti na proljeće, kako najavljuje gradska vlast i ravnateljica vrtića, Nataša Vidović. Naime, u gradskom naselju Češko Selo traju radovi na izgradnji novog vrtića, točnije obnavlja se i dorađuje zgrada doma koja je godinama bila prazna i nedovršena.

Ravnateljica Vidović, koja je zajedno s gradonačelnikom Dumbovićem obišla gradilište, kaže:

Ovaj će objekt pomoći rješavanje jednog gorućeg problema, a to je povećanje smještajnih kapaciteta djece, tako da će na proljeće sljedeće godine moći zadovoljiti svim našim Petrinjcima koji žele koristiti naše usluge. Ona druga isto važna činjenica je novo zapošljavanje novih 10 djelatnika što svakako povećava standard grada Petrinje.’

 

vrtic2

 

‘Mislim da ćemo se moći pohvaliti da ćemo imati jedan iznimno lijep, novi, moderni vrtić i to će ukupno biti 5. objekt našeg vrtića. Podsjećam sam projekt ovog vrtića je preko 6 milijuna kuna, u objektu će biti smještene tri odgojne skupine sa svim popratnim sadržajima, dječjim igralištem, parkingom, tako da će biti onako kako ova Gradska četvrt i zaslužuje,’ zaključila je ravnateljica.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.