Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održan prvi “Palačinka KUP” kuhara i konobara srednjih škola Hrvatske

Sisački korzo u mirisu i okusu palačinki

Sisački korzo u mirisu i okusu palačinki

Učenici iz devet srednjih škola iz Hrvatske u središtu Siska predstavili  su  svoje umijeće u pripravljanju i posluživanju palačinki , te  pokazali svoju kreativnost koja nema granica. Od palačinka nadjevenih marmeladom, do onih punjenih pireom od kestena ili suhih šljiva, flambiranih, aromatiziranih… U samo pola sata građanima je podijeljeno oko tisuću palačinki.

 

72769689_800147743721917_3820214650620870656_n

 

Ovo je prvi kup, želimo nastaviti s organizacijom i izuzetno sam zadovoljna, rekla je u ime organizatora ravnateljica SŠ Viktorovac Sisak Koraljka Porić.

Prvi palačinka kup u Sisku otvorio je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak posebno naglasivši kako sada, kada nedostaje kuhara i konobara na tržištu rada ova zanimanja treba promovirati . I naša se županija predstavlja kao turistička destinacija, a ovi mladi ljudi su oni koji će raditi, vjerujemo, ipak na ovim našim prostorima. Cilj SŠ  Viktorovac i Sisačko-moslavačke županije, svakako je bio izlazak učenika iz njihovih školskih praktikuma.

Građani prezadovoljni prikazanim. Osim kuhara i konobara  učenici koji se obrazuju za zanimanje medicinska sestra/tehničar zainteresiranim su građanima mjerili razinu šećera u krvi i krvni tlak.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.