Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

HDZ Sisak: “Zbog naših heroja trebamo kao društvo oštro osuditi ovaj vandalski čin”

Priopćenje vezano uz oštećenje spomenika poginulim hrvatskim braniteljima

Priopćenje sisačkog HDZ-a prenosimo u cijelosti:

“Na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Sisku za vječnost su upisana imena Onih radi kojih je Sisak Grad hrvatskih pobjeda. Imena Onih koji su osnivali prvu dragovoljačku postrojbu u Domovinskog ratu, Onih koji su oslobodili Barutanu, prvu oslobođenu vojarnu u Republici Hrvatskoj u Domovinskom ratu.

Na početku Domovinskog rata naši očevi, susjedi, prijatelji odlazili su na položaje u nepoznato. Provodili su dane i noći u blatu daleko od toplog doma i svojih obitelji. Nisu željeli rat ali stali su u obranu svojih obitelji i Domovine kada je trebalo. Na Spomeniku su upisana imena najvećih heroja u hrvatskoj povijesti jer su ostvarili tisućljetni san Hrvatica i Hrvata o samostalnoj i neovisnoj državi.

 

Screenshot_20191027-144007_Chrome

 

Naši heroji položili su svoje živote na oltar Domovine zbog nas i ne zaslužuju da se uništava mjesto na kojem bi im se svaki dan trebali pokloniti i zahvaliti za naš život. Jer njih više nema a mi smo tu. Zbog njih. Vječni plamen koji gori pred Spomenikom, sjećanje je na Njih čije su majke, očevi, supruge i djeca noćima neutješno plakale. A svima NJIMA noćas je vandalskim činom bešćutno i okrutno ostavljena hladna pljuska na čistom, nevinom obrazu.

U što se to pretvara ovaj Grad, kako odgajamo djecu? Kojim to vrijednostima učimo one kojima trebamo ostaviti Hrvatsku kao što su je nama ostavili Oni čija su imena zapisana na Spomeniku?

Zbog naših heroja trebamo kao društvo oštro osuditi ovaj vandalski čin, zapitati se gdje naši mladi i na koji način provode svoje vrijeme i što svatko od nas kao pojedinac ostavlja u sjećanje svojoj djeci. Je li to neizbrisiva vrijednost spomena na tekovine Domovinskog rata ili tek bešćutno i namjerno ponižavanje i zatiranje svega što je u našoj Hrvatskoj sveto?

Danas ne samo da trebamo osuditi ovaj vandalski čin, već svi ozbiljno shvatiti zadatak: učiniti sve što je potrebno da se više ne uznemiravaju “Oni” čija su imena zapisana na ovom Spomeniku!”

 

naslov


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.