Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

‘Lovreki’ se okušali u vezenju

Učenička zadruga ‘Lovreki’ iz OŠ Mate Lovraka Petrinja radi na očuvanju tradicije

Učenička zadruga 'Lovreki' iz OŠ Mate Lovraka Petrinja radi na očuvanju tradicije

U Interpretacijskom centru baštine Banovine spretne ruke mlade i one malo starije okupile su se i okušale u jednom hvale vrijednom projektu. Naime, Udruga Čuntićanka iz Hrvatskog Čuntića u blizini Petrinje zajedno s učenicima Učeničke zadruge ‘Lovreki’ iz Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji održala je radionicu na kojoj su se učenici okušali u vezenju križića.

Osim što su naučili jednu staru vještinu također su i na poklon dobili materijale za vezenje te su svi uživali u prekrasnom druženju.

 

Lovreki 2

 

Voditeljica Zadruge ‘Lovreki’ je Ivana Švragulja, a zajedno s Intrepretacijskim centrom baštine Banovine najavljeni su novi i cjelogodišnji školski projekti za koje ćemo zasigurno čuti.

Inače, Učenička zadruga ‘Lovreki’ je na 25. državnoj smotri učeničkih zadruga iz cijele Hrvatske osvojila prvo mjesto u iznimno oštroj konkurenciji. Rad koji je oduševio prosudbeni žiri zvao se ‘Fosili Zrinske gore’.  Cilj ovog rada bio je ponovno potaknuti raspravu o prirodnim bogatstvima i kulturno-povijesnom nasljeđu Zrinske gore, te mogućnosti proglašenja Zrinske gore regionalnim parkom prirode.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.