Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Grad Novska rekorder po izdvajanju za poduzetništvo!

Mjere potpore poduzetnicima

Mjere potpore poduzetnicima

Kroz razne Mjere potpora Grada Novske, tijekom ove godine sredstva je dobilo više poduzeća i obrta, čime se potiče gospodarsko okruženje i otvaraju radna mjesta. Mjerama 2. Podmjeru 2.1., za poduzetnike početnike, otvoreno je 18 novih poduzeća s 21 novim radnim mjestom, ukupno je kroz ove poticaje dodijeljeno 940 tisuća kuna.

Za Mjere 2. Podmjeru 2.2. u gaming industriji izdvojeno nešto više od 750 tisuća kuna, otvoreno je 14 novih poduzeća i obrt sa 17 radnih mjesta.

 

SREDSTVA_02-novska

 

Postojećim poduzetnicima Mjerama 1., 3. i 4., dodijeljeno je 167.259,47 kuna, sredstva je dobilo 19 poduzetnika što je doprinijelo otvaranju 9 novih radnih mjesta.

Početkom ovog tjedna  gradonačelnik Marin Piletić potpisao je Ugovore sa 7 poduzetnika početnika, u čijim će se tvrtkama zaposliti 8 djelatnika.

 

SREDSTVA_03-novska

 

– Na vrhu smo liste i rekorderi prema izdvajanju sredstava za poduzetništvo i nove obrte, istaknuo je Marin Piletić, gradonačelnik, dodavši kako ovim Mjerama Grad Novska, HZZ i Razvojna agencija NORA Novska potiču sve koji se žele okušati u poduzetništvu, a stvaranjem dodatnih vrijednosti oni otvaraju nova radna mjesta, što stoji i u pokazateljima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.