Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Dovršeno kriminalisičko istraživanje nad osumnjičenima za pokušaj ubojstva u Petrinji

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku dovršili kriminalističko istraživanje vezano za pokušaj ubojstva u Petrinji od 18. listopada ove godine, kojom prilikom su dvije muške osobe teško ozlijeđene.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenim 18-godišnjakom, 29-godišnjakom, 33-godišnjakom i 53-godišnjakom, utvrđeno je da su se 18. listopada oko 3.30 sati u Sisačkoj ulici u Petrinji, fizički sukobili s dvojicom 22-godišnjaka, kojom prilikom su nožem i teleskopskim ključem za zamjenu kotača dvojici 22-godišnjaka nanijeli ozlijede. Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena im je u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su im okvalificirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život.

Temeljem naloga županijskog suda u Sisku kod osumnjičenih su izvršene pretrage, kod kojih su pronađeni predmeti koje osumnjičene povezuju s izvršenjem kaznenog djela, dok je kod 29-godišnjaka pronađena i automatska puška i jedno pištoljsko streljivo. Pronađeni predmeti su od osumnjičenih oduzeti.

Zbog sumnje u počinjenje ubojstava u pokušaju osumnjičeni 18-godišnjak, 33-godišnjak i 53 godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok je osumnjičeni 29-godišnjak uz kaznenu prijavu predan zbog pokušaja ubojstva i kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.