Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Darinko Dumbović obišao najveća petrinjska gradilišta

Rok za završetak radova na Sajmištu je svibanj 2020.

Rok za završetak radova na Sajmištu je svibanj 2020.

Iako će se mnogi složiti kako je cijela Petrinja jedno veliko gradilište, danas je gradonačelnik Darinko Dumbović obišao dva najveća petrinjska gradilišta, a to su Sajmište i Slatina. Tom je prilikom govorio o svom zadovoljstvu time kako teku radovi.

 

Sajmište

 

‘Na našem Sajmištu imamo veliku investiciju koja je 14 milijuna kuna, koja je u Intervencijskom planu došla do izražaja, svi sudionici i koji rade na ovom projektu su manje-više zadovoljni. Ovaj europski novac je izuzetno zahtjevan, taj novac treba potrošiti prije svega što je izuzetno važno na vrijeme, taj novac ima svoj nadzor, ima svoje projektante, ima sve ono što bi trebalo biti po svim europskim standardima. Vjerujem da ćemo svi mi, građani pogotovo, biti zadovoljni s radovima i da budu na vrijeme.

Želimo iz aglomeracije izvući pouku, nastojimo komunicirati na dnevnoj razini i da ovdje na Sajmištu građani imaju što bolju komunikaciju, da ta komunikacija nije u problemu, ništa se danas ne može napraviti po zraku ako ide po zemlji. Veselimo se stotinama novih parkirališta, novih prometnica, novoj odvodnji. Mnoge su zgrade obnovljene iz energetske obnove znači ovo će biti jedan sadržaj grada za koji smo u svojoj projekciji Intervencijskog plana kroz naš interventni tim došli ipak na kraju do finala, ovo je finale.

Hvala svima koji rade na ovom projektu, očekujemo da su sigurno svim ovim djelatnicima najveći nadzor građani grada Petrinje, a onda će sigurno kroz taj projekt dobiti i oni reference, i mi kao Grad a i ja kao gradonačelnik,’ rekao je Darinko Dumbović prilikom posjete gradilišta na Sajmištu.

 

Sajmiste 2

 

Nenad Štetić iz tvrtke Geoekspert, nadzorni inženjer za građevinske radove na ovom gradilištu istaknuo je kako je vrlo zadovoljan kvalitetom radova:

‘Kvaliteta radova je vrlo dobra, dinamika sada se pojačava, pri kraju su radovi na polaganju oborinskih cjevovoda onda se kreće s prihvatnim elementima slivnicima i krećemo s izradom zemljanih radova na budućim parkiralištima. Rok završetka radova je planiran za proljeće sljedeće godine što do sada po ovoj dinamici ne bi trebalo biti problema.’

Igor Hranilović, projektant za nadzor na izgradnji ovog projekta, dodao je:

‘Ovdje se radi o izgradnji parkirališnih prostora i pristupnih cesta s kompletnom odvodnjom prometnih površina koje se odvode preko 2 pročistača u osnovni kolektor. Ovdje će biti 330 parkirnih novih mjesta s uređenim parkirnim mjestima za invalide. Rok za završetak radova je 27.5.2020. godine.’

 

Slatina 1

 

A prilikom obilaska gradilišta na Slatini, Slaven Kadečka, gradski vijećnik Grada Petrinje ovim putem je izjavio:

‘Drago mi je što se nalazimo u gradskoj četvrti na području Slatine gdje se provode radovi oko crkve i prometna infrastruktura u kojoj će biti uloženo 5 i pol milijuna kuna. U razgovoru s ostalim mještanima može se osjetiti zadovoljstvo zato što je u tijeku provedbe nekih 14 milijuna kuna projekata od Dječjeg vrtića, svlačionica u Koloniji i Dječjeg igrališta na Slatini koje je završeno.

Aglomeracija je prošla kroz ovaj dio Slatine tako da će imati kanalizaciju i mislim da stanovnici mogu ovim dijelom biti zadovoljni, naravno uvijek možemo tražiti više, a to je da se završi kroz neki period od četiri godine i ostale neasfaltirane ceste koje su na području Češkog sela i Kolonije te tako da ova prostorno najveća gradska četvrt grada Petrinje dobije normalnu vizuru i da postane mjesto normalnog življenja te da privuče mlade obitelji kako bi ostale i nastavile ovdje živjeti.’


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.