Image00018

Novska je zbog svojih projekata postala najveće gradilište u Sisačko-moslavačkoj županiji, rekao je na svečanoj sjednici  održanoj u povodu Dana grada  Novske, novljanski gradonačelnik Marin Piletić

 

 

Image00006

 

Završen je novi trg u Rajiću, uskoro će biti obnovljen i Hrvatski dom.

 

 

Bročice su proslavile 20 godina od izgradnje  crve sv. Mihovila, pa je crkva i obnovljena.

 

 

Gradonačelnik Piletić izdvoji o je još niz završenih ili planiranih projekata u Sigetcu, Plesmu, Kozaricama.

 

 

Osvrnuo se i na NOR-u, razvojnu agenciju koja se preselila u novi prostor, a koja je nositelj brojnih razvojnih projekata, završena je obnova DV Radost, izgrađen novi DV „Stribor“, Poduzetnička zona ima novu vizuru.

 

 

Image00009

 

Odlična suradnja Sisačko-moslavačke županije i Grada Novske rezulturala je i brojnim zajedničkim projektima rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić čestitajući Novljankama i Novljanima blagdan njihovog zaštitnika i Dan grada Novske.

 

 

Posebno se osvrnuo na projekt PISMO

 

 

Image00015

 

Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade RH, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

 

 

Novska je pozitivan primjer, ovu priču o Novskoj treba jače širiti diljem Hrvatske, dodaje Božinović koji se osvrnuo i na ulogu Novske u Domovinskom ratu.

 

 

U prigodi Lukova i Dana grada uručena su i priznanja, zahvalnice, Povelja humanosti i Plaketa Grada Novske.

 

Image00004

 

Zahvalnice su uručene Milanu Čavloviću, Anki Tomac i Lauri Pavić, priznanja Mariju Kasumoviću , Radio klubu Novska i Osnovnoj školi Novska,  Povelja humanosti Kristini Horžić, a Plaketa Grada Novske Vladi Republike Hrvatske, odnosno predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.


 

 

 

Blagdan Lukova i Dan grada Novske
5.00(1 glas)
Komentara(0)