Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

22. Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Više tisuća posjetitelja i ove godine

Više tisuća posjetitelja i ove godine

Više tisuća posjetitelja odlučilo je ovaj vikend provesti u  Hrvatskoj Kostajnici, malom gradu na obali rijeke Une, prepoznatljivom u cijeloj Hrvatskoj po najvećoj jesenskoj manifestaciji koja slavi plod kestena – Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici.

 

Image00015

 

S organizacijom ove manifestacije započelo se 1997. godine, a  koliko je  značajna za ovo područje i građane ovoga pounjskoga grada, istaknuo je gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

 

 

Ovo je prilika, potvrdio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, za promociju proizvoda domaćih OPG-a. Suradnja s ovim gradom je odlična, dodaje župan

 

 

Image00005

 

Kakav je ovo događaj najbolje svjedoči ovako veliki broj posjetitelja, rekla je u Hrvatskoj Kostajnici ministrica poljoprivrede i, u ovoj prigodi, izaslanica predsjednika Vlade RH, Marija Vučković

 

 

A Kestenijada je i ove godine ponudila posjetiteljima raznovrsne sadržaje, od viteških igara u Starom gradu Zrinski,brojnih izložbi otvorenih u staroj učionici, bogatog programa  pjevačkih zborova i brojnih kulturno-umjetničkih društava.

 

Image00013Image00017Image00019

 

I ove je godine organiziran dolazak iz Zagreba popularnim Kesten cugom, kao i odlazak u kesten šumu u berbu kestena. Miris pečenog kestena nastavlja se širiti Hrvatskom Kostajnicom i danas do kasnih večernjih sati.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.