Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

14,96 posto birača izašlo na izbore u Petrinji

Izbori za vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore održali su se nakon 12 godina

Izbori za vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore održali su se nakon 12 godina

Građani su na nedjeljnim izborima mogli birati na 29 biračkih mjesta te između 63 kandidacijske liste. Ovo su prvi izbori za vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore nakon punih 12 godina na petrinjskom području. Pravo glasa imalo je ukupno 21,006 birača, dok je to pravo i iskoristilo njih 3,143 ili 14,96 posto.

Prema privremenim rezultatima Narodna stranka Reformisti sa svojim partnerima HNS-om, HSU-om, HSS-om te HDRS-om osvojila je 1,398 glasova i 65 vijećnika u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, dok je pobjedu odnijela u jednoj gradskoj četvrti i devet mjesnih odbora.

Od ukupnih broja glasova HDZ je osvojio 1,117 te je na osnovu toga dobio 66 vijećnika u gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Ovo konkretno znači pobjedu u jednoj gradskoj četvrti i 12 mjesnih odbora.

MOST nezavisnih lista ukupno je osvojio 172 glasova birača i na osnovu toga dobio pet vijećnika. Jednak broj glasova, dakle 172 osvojio je i SDP koji će imati šest vijećnika. Nezavisne liste dobile su 111 glasova te će imati pet vijećnika, a zanimljivo je da je SDSS dobio 83 glasova i u jednom mjesnom odboru je i pobijedio te će imati pet vijećnika.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.