Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Uređenje jezera u Topuskom

Topusko polako vraća svoj stari sjaj

Topusko polako vraća svoj stari sjaj

Na području jezera u Topuskom u tijeku su završni radovi na uređenju. Radove su uz generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića obišli i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Sisačko-moslavačke županije i Općine Topusko.

 

IMG_20190912_141331

 

Da je riječ o rezultatu dobre suradnje sa Županijom, potvrdio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

 

 

Današnji sastanak u Topuskom prilika je i za dogovor oko daljnjeg projekta u Vranovini po pitanju obrane od poplave od rijeke Gline.

 

 

IMG_20190912_141338

 

Prilikom obilaska radova načelnik općine Topusko Ivica Kuzmić istaknuo je kako su uz jezero vezane brojne generacije mještana Topuskog.

 

 

Uz jezero, čije je uređenje trenutno u tijeku, uz pomoć Hrvatskih šuma uređuje se i šumski kompleks, koji je također povezan sa samim centrom općine. Po uređenju, Topusko će vratiti svoj stari sjaj, što je izuzetno važno i zbog obližnjih Top Termi i Lječilišta Topusko.

 

IMG_20190912_142004

 

Dobru suradnju i napredak, kako Topuskog, tako i brojnih drugih jedinica lokalne samouprave, uz pomoć Hrvatskih voda, potvrdio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić posebno se osvrnuvši na projekte koji su trenutno u provedbi.

 

 

Župan je također na pomoći i provedbi brojnih projekata s ciljem obrane od poplava zahvalio i pomoćnici ministra zaštite okoliša i energetike Elizabeti Kos.

 

IMG_20190912_141545

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.