Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Predstavljen iProračun Grada Kutine

Moderno informatičko rješenje koje građanima pruža transparentan i jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom

Moderno informatičko rješenje koje građanima pruža transparentan i jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom

U prostoru Poduzetničkog inkubatora Grad Kutine danas je predstavljen iProračun Grada Kutine – moderno informatičko rješenje za prezentaciju podataka koje građanima pruža transparentan i jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom.

Projekt “Otvoreni grad” sa svojim je suradnicima predstavio gradonačelnik Zlatko Babić.

 

 

IMG_20190910_122144

 

Upravljanje gradskim financijama danas traži brzo i suvereno upravljanje velikom količinom informacija. Baze podataka ogromne su, raznolike i isprepletene kroz više dimenzija. Zato je potrebno praktično rješenje koje u realnom vremenu može pronaći tražene podatke i iz njih generirati pregledna i korisna izvješća. iProračun, rješenje koje je razvila domaća tvrtka LIBUSOFT CICOM iz Zagreba, u svemu tome izvrsno se snalazi. “To je izvještajni portal putem kojeg korisnici mogu brzo i jednostavno doći do svih brojki od interesa, pratiti realizaciju proračuna, stanje riješenosti projekata i sve relevantne pokazatelje.” – pojasnila je Gordana Vlahović, direktorica tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o.

 

 

iProračun prva je cjelina projekta “Otvoreni grad”, jedinstvenog web odredišta za upravljanje brojnim servisima, kojim Grad Kutina želi učiniti puno više na polju uspostavljanja dvosmjerne komunikacije sa svojim građanima. U okviru projekta još su i SIG (Sustav informiranja građani) koji pruža uvid u predmete građana, zatim uvid u financijske kartice građana i plaćanje računa, Open data za pristup javno dostupnim informacijama, online prihvat zahtjeva građana, CRM sustav za komunikaciju s građanima i razni drugi digitalni servisi.

 

IMG_20190910_125647

 

Digitalizacija vodi efikasnijem, transparentnijem i bržem poslovanju što pridonosi kvaliteti i boljem standardu života građana, naglasila je to i pomoćnica ministra uprave RH  Zrinka Bulić. Bulić je, između ostalog, govorila o digitalizaciji Ministarstva uprave RH koje je vezano i za Grad Kutinu.

 

 

 

IMG_20190910_124459

 

Na mrežnoj stranci Grada već sada građani mogu pronaći iProračun, a kroz 15-ak dana moći će sudjelovati i u kreiranju Proračuna za 2020.godinu, jer prema riječima gradskog pročelnika za financije, Prijedlog proračuna već je u izradi.

 

IMG_20190910_131308

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.