Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Održana 29. sjednica popovačkog Gradskog vijeća

Usvojena Odluka o izborima članova vijeća mjesnih odbora

Usvojena Odluka o izborima članova vijeća mjesnih odbora

Popovački vijećnici na nedavno održanoj 29.  sjednici usvojili su Odluku o izborima članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Popovače.

Obrazlažući prijedlog Odluke, gradonačelnik Josip Mišković obrazložio je da se Grad u tom kontekstu ima obvezu uskladiti na novijom zakonskom regulativom kako bi se stvorili uvjeti za održavanje Izbora za Vijeća mjesnih odbora. „Sukladno ovoj Odluci pred gradskim će se vijećnicima na jednoj od idućih sjednica naći usvajanje Odluke o raspisivanju Izbora za vijeća mjesnih odbora kojom će biti definiran termin održavanja istih, a budući je dosadašnjem sazivu istekao mandat. Planirano je da se da se ovi Izbori provedu do kraja godine”- naglasio je gradonačelnik.

 

vijeće (3)

 

Dodajmo kako su vijećnici na Aktualnom satu upozorili na različite komunalne potrebe: za sanaciju otvorene šahte u središtu Osekova, čišćenje odvdodnih kanala u Potoku i postavljanje ograde oko groblja u tom naselju. Zanimalo ih je i u kojoj je fazi provedba postupka osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Grada Popovače te rekonstrukcije nogometnog igrališta Voloder kao i planira li se uskoro sanacija pješačke staze kod poslovnice banke u središtu Popovače, rekonstrukcija Trga I kao i javna rasvjeta u Ulici Obleanov prolaz u Popovači. Na gradsku upravu ovim je putem apelirano na upućivanje zahtjeva Hrvatskim željeznicama za hitnu rekonstrukciju pružnih prijelaza u Ravniku i Gornjoj Gračenici. U okviru Aktualnog sata Klub zastupnika HDZ-a zatražio je od gradonačelnika i informaciju o rezultatima provedbe Odluke o sufinanciranju udžbenika, dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava i školskog pribora učenicima osnovnih škola na ovom području za predstojeću 2019./2020 godinu.

„Za učenike od prvog do četvrtog razreda iznos sufinanciranja je 300,00 kn po djetetu, dok za učenike od petog do osmog razreda ono iznosi 500,00 kn po djetetu. Kroz tzv. vaučere Grad osigurava pomoć u podmirenju troškova kupnje školskog pribora te dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava za ukupno 873 učenika, polaznika Osnovne škole Popovača i Osnovne škole Zorke Sever. Pravo na ovu potporu također ostvaruju i oni učenici s prebivalištem na području Grada Popovače koji su, nakon otvorenja OŠ Zorke Sever, ostali pohađati školu u Kutini. Ukupno će se za ovu mjeru iz gradskog proračuna izdvojiti nešto više od 350.000,00 kuna”- naglasio je gradonačelnik.

 

vijeće (2)

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.