Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Održan “Art i Science festival” u Novskoj

Radionice, izložbe, prezentacije, 3D tehnologija, nastanak tornada…

Radionice, izložbe, prezentacije, 3D tehnologija, nastanak tornada...

Novska je u petak, 13.rujna, bio grad „znanosti i umjetnosti“, domaćin prvog „Art i Science festivala“, festivala znanosti na kojem su brojni izlagači, predavači sa znanstvenih instituta i fakulteta, tehničkih škola, gaming centra i drugih imali što pokazati, predstaviti i približili znanost javnosti.

 

ART_130919_-14-novska

 

Ponajviše djeci i učenicima, ali i svima koje je privukla znatiželja. Više od dvije tisuće učenika iz Novske, okolice, drugih gradova Hrvatske i susjednih država posjetili su Novsku organizirano, posebnim vlakom ili autobusima, kao i odrasli.

 

ART_130919_-18-novska

 

Učenici su sudjelovali na radionicama, posjetili izložbe, instalacije i predavanja znanstvenika i studenata, a kako je naglasila Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika ispred glavnog organizatora Grada Novske, „željeli smo približiti i dati doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja“.

Kemijski elementi, robotika, humanoidni robot Viktorija, 3D tehnologija, radio valovi, nastanak tornada, i mnogi drugi sadržaji bili su na više punktova u središnjem dijelu Novske, a kod svakog puno pitanja i odgovora, osmijeha i želje za učenjem. Novska je cijeli dan bila grad znanosti, grad pun mladih i znatiželjnih.

 

ART_130919_-27-novska

 

Kako se približavala večer i uzbuđenje je raslo, posjetitelji su teleskopima mogli promatrati planete Saturn i Jupiter, uživati u munjama Tesline zavojnice i spektaklu svjetala lasera.

Uz Grad Novsku, organizatori „Art i Science festivala“ bili su POU Novska i Turistička zajednica Grada Novske, Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska, stotinjak volonterki i volontera, mladih „Centra za mlade“ Novska te službe koje su se bile na raspolaganju kako bi sve prošlo u najboljem redu.

 

ART_130919_-23-novska


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.