Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Novo dostavno vozilo za Osnovnu školu “Zorke Sever” Popovača

Suradnjom do boljeg standarda u školama

Suradnjom do boljeg standarda u školama

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u pratnji svojeg zamjenika Romana Rosavca u prostoru dvorišta Osnovne škole Zorke Sever u Popovači, ravnateljici škole Zvjezdani Martinec,  svečano je uručio ključeve vozila namijenjenog dostavi obroka pripremljenih u školskoj kuhinji u područne škole.

 

IMG_20190910_105514

 

„Ove školske godine imamo upisana 493 učenika, što je jedan učenik više. Uz matičnu školu u Popovači, imamo i četiri područne škole, te nam je vozilo izuzetno potrebno” kazala je ravnateljica škole Zvjezdana Martinec.

 

 

Sisačko-moslavačka županija brine o svim učenicima, stoga je u suradnji s Gradom Popovača kupljen automobile, istaknuo je u ovoj prilici župan Ivo Žinić.

 

 

Naglasio je župan, kako nažalost, jednom djelu učenika to je možda i jedini kuhani obrok u danu.

 

 

Dobru suradnju pohvalio je i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, posebno istaknuvši kako se Grad Popovača mora tako ponašati jer djeca koja pohađaju ovu školu su djeca Grada i građana Popovače.

 

 

 

IMG_20190910_111744

 

“Želim se zaista zahvaliti Županiji jer je naša suradnja izuzetno dobra na svim razinama, od izgradnje i organizacije škole, kupnje opreme i vozila. Nikad nije bilo upitno da se ulaže u nove generacije, tj. u standard života i rada, u školovanje naše djece.” – naglasio je Mišković

 

 

Mišković je dodao i kako su u tijeku Natječaji za sufinanciranje prijevoza učenicima srednjih škola, te smještaja u učeničkim domovima. Sufinancira se i školska kuhinja, a uvijek se obitelji lošijeg imovinskog stanja mogu javiti u Grad kako bi ostvarili i jednokratne novčane pomoći.

 

 

 

IMG_20190910_111558

 

Podsjetimo, OŠ Zorke Sever u Popovači jedna od najmodernijih škola u RH, a podizanjem standard, mogu se očekivati još bolji rezultati učenika.

 

IMG_20190910_111824

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.