Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Hrvatski gospodarstvenici nagrađeni zlatnim medaljama na sajmu Agra u Gornjoj Radgoni

HGK – Županijska komora Sisak petu je godinu zaredom organizirala zajedničko sudjelovanje hrvatskih gospodarstvenika na 57. Međunarodnomu poljoprivredno-prehrambenom sajmu Agra od 24. do 29. kolovoza u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Na ovogodišnjem sajmu predstavilo se 1850 izlagača iz 32 zemlje na izlagačkom prostoru površine 71.800 četvornih metara. U organizaciji Županijske komore Sisak na 170 četvornih metara unutarnjeg i vanjskog izložbenog prostora predstavili su se Arosa Grande d.o.o. i HIMD d.o.o. iz Zagreba, Promes Cvanciger d.o.o. iz Popovače, Gerić-MG j.d.o.o. iz Zaprešića, kovački obrt Baja iz Jakšića, medičarna Arko iz Samobora, Pet-Bel Natura d.o.o. iz Nespeša te Braniteljska zadruga Arka naša iz Zagreba.

Na međunarodnom ocjenjivanju mesa i mesnih prerađevina šampionom kvalitete proglašeni su domaći prešani čvarci proizvođača Gerić MG j.d.o.o. iz Zaprešića. Također, osvojili su i zlatnu medalju za domaće čvarke te srebrnu medalju za domaću svinjsku mast. I tvrtka Promes Cvanciger d.o.o. iz Popovače dobila je zlatnu medalju kvalitete za tlačenicu te srebrnu medalju za sisačku salamu, koja nosi oznaku Izvorno hrvatsko.

 

Sajam AGRA 2019_Promes Cvanciger d.o.o

 

Posjetitelji sajma imali su priliku kušati i zlatnom medaljom nagrađen dalmatinski pršut, proizvođača Vlade Prančića, vlasnika tvrtke Smjeli d.o.o. iz Dugopolja.

Na ovogodišnjem sajmu predstavljene su nove tehnologije i digitalizacija u poljoprivrednoj proizvodnji, precizna poljoprivreda, međunarodna gospodarska suradnja, generacijsko pomlađivanje, lokalno proizvedena hrana, ekološka proizvodnja i kružno gospodarstvo.

Regija partner ove je godine bila austrijska pokrajina Štajerska.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.