Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Besplatni pregled autosjedalica

U Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10% do 20%

U Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10% do 20%

U nedjelju, 15. rujna 2019. od 16:00 do 18:00 sati na parkiralištu Športskog centra Kutina, Ulica hrvatskih branitelja 8 udruga Roditelji u akciji –  Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90%, no samo ako se pravilno koriste.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10% do 20%, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

Za detaljnije informacije svi zainteresirani mogu se obratiti  Italini Benčević, administratorici projekta Sigurno u autosjedalici na broj 098 271 361.

Besplatni pregledi autosjedalica projekt su udruge Roda i njenih volontera i volonterki u okviru Rodina programa Sigurno u autosjedalici. Ovaj program pokrenut je 2004. godine, a ima za cilj smanjiti ozljede i smrtno stradavanje djece u prometu. U okviru svojih aktivnosti djeluje na lokalnom i nacionalnom nivou, surađujući s prometnom policijom, zdravstvenim djelatnicima, te drugim društvenim organizacijama s kojima dijeli zajednički cilj. U petnaest godina djelovanja, udruga je organizirala više od 260 besplatnih pregleda, na kojima su Rodini educirani volonteri i volonterke pregledali i osigurali sigurniju vožnju djeci u više od 4.000 autosjedalica.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.