Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

19. Međunarodna utrka Kutina-Voloder „Voloderska jesen“

15.rujna u utrku će krenuti rekordan broj natjecatelja

15.rujna u utrku će krenuti rekordan broj natjecatelja

U Kutini će u nedjelju 15. rujna započeti tradicionalna utrka Kutina-Voloder „Voloderska jesen“. Riječ je o međunarodnoj utrci koja je obnovljena prije deset godina i nastavlja tradiciju nekadašnje ugasle istoimene utrke koja se trčala osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Organizator utrke Danijel Kepe ističe kako utrka nosi ime Franje Mihalića, najvećeg atletičara i trkača svih vremena na prostorima jugoistočne Europe. “ Mihalić koji potječe iz Velike Ludine osvajač je srebrne medalje u maratonskom trčanju na Olimpijskim igrama u Melbourneu 1956. godine. Jedini je Hrvat koji je osvojio olimpijsku medalju u trčanju i prvi je Hrvat koji je osvojio zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u nekoj trkačkoj atletskoj disciplini, a pobijedio je na više od 50 međunarodnih utrka”.

 

fm-1-m

 

Utrka počinje u 10 sati s gradskog trga u Kutini, a cilj je u Voloderu na glavnoj bini Voloderskih jeseni. Dužina staze je 15 kilometara, većinom ravna do umjereno valovita kroz Kutinu, Repušnicu, Gornju Gračenicu i Voloder.

Na utrku je prijavljeno oko 350 sudionika što je apsolutni rekord po broju prijavljenih trkačica i trkača do sada.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.