Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Županijski SDP o stanju u zdravstvu

Domitrović: “Rješenje je bolje planiranje javne nabave, specijalizacija, prepoznavanje prioriteta i bez političkih pritisaka na zapošljavanja”

Domitrović: "Rješenje je bolje planiranje javne nabave, specijalizacija, prepoznavanje prioriteta i bez političkih pritisaka na zapošljavanja"

Povod za odabrati zdravstvo kao temu tiskovne konferencije  koju su danas održali članovi ove stranke, županijski SDP obrazlaže sutuacijom u zdravstvu, posebno s naglaskom na medijske napise o dugovanju Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” Sisak prema dobavljačima i mogućnosti blokade računa ove županijske zdravstvene ustanove.

 

IMG_4434

 

Predsjednik županijskog SDP-a Nikola Domitrović

 

 

Ima novih zapošljavanja u zdravstvenim ustanovama u našoj županiji, dodaje Domitrović, a nama i dalje nedostaje medicinsko osoblje, jer se zapošljava nemedicinsko, a dokaz tome su i  omjeri koji ne idu u korist medicinske struke. Loše je planirana javna nabava, nema specijalizanata.

 

IMG_4437

 

SDP nudi rješenje

 

 

Županijska vijećnica SDP-a Nikolina Pintar, koja je u dva mandata bila ravnateljica Doma zdravlja Sisak , upozorava kako prirodnim slijedom liječnici odlaze u mirovinu, dio njih ostajke raditi još koju godinu, ali nema novih specijalizanata.

 

IMG_4441

 

Ne raspisuju se specijalizacije, a nedostatak se najviše osjeti u obiteljskoj medicini.

 

 

Član savjeta zdravstvo SDP-a Hrvatske Saša Srića podsjeća kako su organizacijom javno zdravstvenih akcija na području Hrvatske, pa tako i na području Sisačko-moslavačke županije dobili uvid u stanje u zdravstvu.

 

IMG_4443

 

Ono je, kaže Srića, u kolapsu i samo je pitanje vremena kada će kompletan zdravstveni sustav „popucati“.A razlozi su vidljivi

 

 

Dugovi u zdravstvu su sve veći, dodaje Srića

 

 

Rješenje koje nudi SDP- e je povećanje plaća, bolji uvjeti rada, smanjivanje liste čekanja po principu otvorenih vrata zdravstvenih ustanova i poslije 16 sati, transparentna javna nabava. Prije svega ovoga potrebno je utvrditi i točan iznos kompletnog duga u sektoru zdravstva.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.