Prva kvartovska zabava „Uklade – više od kvarta“, u neformalnom obliku okupila je veliki broj djece i njihovih roditelja. Svi zajedno su uživali u zabavnom i glazbenom programu, kvartovskoj fešti koju je na inicijativu stanovnika kvarta Uklade u Novskoj organizirala Turistička zajednica Grada Novske.

 

UKLADE_17

 

Festival okupljanja i druženja stanovnika kvarta je i promoviranje javnog prostora, prema riječima Marije Kos Šaka, voditeljice TZ Grada Novske, „namijenjen je obiteljima, stanovnicima i susjedima koji žive na Ukladama i ulicama u blizini kvarta Uklade, prostora za upoznavanje, druženje i zabavu“.

 

UKLADE_12

 

Do sada najveća kvartovska fešta svima koji su se dobro zabavili, ostati će u nezaboravnom sjećanju. Biti  će to razlog i za nastavak  inicijative „Uklade – više od kvarta“  i narednih godina,  uz ostale programe „Ljeta u Novskoj“.

 

UKLADE_04

 

U tom bi kvartu uskoro s radom trebao započeti i Dječji vrtić „Stribor“ što će kvart još više ispuniti veseli dječji glasovi i igra djece koja će pohađati vrtić.

 

UKLADE_01

 

Od prije dvije godine kvartovsko okupljanje priređuju i  stanovnici ulice Kralja Zvonimir. Svoje okupljanje su nazvali „Više od višnje“ i koje je u znaku crvenog ploda višnje, njihove ulice  s najviše zasađenih stabala ovog voća.


 

Kvartovska zabava u Novskoj “Uklade – više od kvarta”
5.00(1 glas)
Komentara(0)