Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Grad Novska 35. na listi od 127 gradova u RH prema korištenju bespovratnih sredstava EU

Energetska obnova zgrada, dječji vrtić, vodovod, kanalizacija, ceste…

Energetska obnova zgrada, dječji vrtić, vodovod, kanalizacija, ceste...

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo financija, o direktnoj i indirektnoj pomoći iz fondova EU za razdoblje od 2013. do 2018. godine, od 127 gradova u Republici Hrvatskoj, Grad Novska nije povukao niti kune iz EU fondova.

Kako je o „korištenju bespovratnih sredstava EU u Gradu Novska“ rekao gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić, „time se Grad Novska bez ijedne kune iz EU  svrstao među 15 posljednjih gradova na listi povučenih sredstava“.

 

 

Podsjetio je gradonačelnik i na projekte koji su sufinancirani sredstvima EU.

 

 

Također, značajna financijska sredstva dobio je i  Vodovod za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, Novokom je dobio novac za odvojene spremnike, a Dječji vrtić „Radost“ upravo je zbog sredstava EU dobio novo ruho, odnosno energetsku obnovu.

 

 

 

EU_SREDSTVA_2

 

Prema riječima ravnateljice Razvojne agencije „NORA“ Novska, Vide Iličić, u godinu dana od početka aktivnosti realizirani su brojni projekti za privatni i civilni sektor, a novih 8 projekata trebali bi donijeti 19 milijuna kuna EU investicija u Grad Novsku.

 

 

 

EU_SREDSTVA_3

 

Kako je rekao Mario Čelan, direktor Županijske razvojne agencije SiMoRa, „u proteklom mandatu nije bilo suradnje s Gradom Novska, pa su u tom razdoblju izgubljena sredstva i vrijeme, te Grad Novska nije povlačio novce iz fondova“.

 

 

Uz sredstva koja se ulažu u kulturu, infrastrukturu i gaming industriju, posebno veseli činjenica da su sredstva dodijeljena čak za 67 OPG-ova na području Grada Novske, a još 40-ak je u pripremi za realizaciju, dodao je Čelan.

 

EU_SREDSTVA_4

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.