Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina nastavlja s projektom “Gablec u školi”

Besplatni obroci za školarce

Besplatni obroci za školarce

Grad Kutina tri je školske godine uspješno sa partnerima, Osnovnim školama Grada, proveo projekte u sklopu Poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“.

Prvi puta 2016. godine Grad Kutina uz pomoć RA Mrav uspješno je aplicirao na Poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, projektom pod nazivom „Osiguranje školske prehrane najpotrebitijima“. Projektom je bio obuhvaćen 231 učenik iz svih Osnovnih škola Grada , a vrijednost projekta je bila 390.930,00 kuna. Projekt je uspješno proveden zajedničkom suradnjom Grada i partnera.

U 2017. godini također su uspješno osigurani besplatni obroci za  289 učenika, projektom pod nazivom „Gablec u školi“ , kojim je osigurano financiranje u iznosu od 290.500,00 kuna. Uspješna prijava na Poziv u 2018. godini i suradnja se nastavila, te je u školskoj godini 2018./2019. u sklopu Pozivu Ministarstva osigurano najviše sredstava do sada 826.529,00 za 788 učenika koji su prema kriterijima samog Poziva bili određeni za ciljanu skupinu projekta pod nazivom „Vrijeme za gablec“.

Dobrim se rezultatima nadaju i ove godine, a više ističe gradonačelnik Zlatko Babić.

 

 

U provedbi projekata sudjeluje UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo, a voditeljica projekata je Stručna suradnica za zdravstvo i socijalnu skrb Andreja Horvat.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.