Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan Žinić: Utvrdi li inspekcija da djelatnost tvrtke “Remondis Madison” ugrožava zdravlje, ukinut ćemo dozvolu!

Reakcija na prosvjed Građanske inicijative “Siščani ne žele biti Smetlišćani”

U periodu između 8. i 12. srpnja  Građanska inicijativa “Siščani ne žele biti Smetlišćani organizira prosvjed pod nazivom “Čekamo odgovore!”. Prosvjeduju svaki dan od  9 do 12 pred zgradom u kojoj je sjedište Sisačko-moslavačke županije.

“Budući da nakon dva prethodna prosvjeda ne nailazimo na značajniju reakciju županijskih i gradskih vlasti po pitanjima vezanim uz izdavanje trajne dozvole za obradu neopasnog i opasnog medicinskog infektivnog otpada tvrtki Remondis Medison, želimo prosvjedom pred vratima Županije SMŽ ukazati još jednom da se snažno protivimo trajnom ostanku te tvrtke u gradu Sisku, i to na lokaciji nadomak centra grada.

Od županijskih i gradskih vlasti očekujemo da slušaju glas naroda te da poduzmu sve što je moguće kako bi se opasni otpad, bilo kemijski, bilo medicinski, uklonio iz grada“, stoji u priopćenju Građanske inicijative.

Komentar sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića

 

 

Nakon privremen dozvole za rad tvrtka Remondis Medison dobila je i trajnu dozvolu za rad na sakupljanju i recikliranju medicinski neopasnog otpada, podsjeća župan Žinić

 

 

Na temelju tih potvrda je izdana dozvola, dodaje župan koji ističe kako građani vjerojatno s pravom prosvjeduju

 

 

Župan je najavio kako će poslati inspekciju koja bi trebala utvrditi posluje li ova tvrtka u skladu s djelatnosti za koju je dobila dozvolu, a utvrde li se  odstupanja dozvola će biti ukinuta.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.