Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

U blizini čvora Novska na A3 prometna nesreća s poginulom osobom

Nesreću je prouzročio 49-godišnji državljanin Turske

U srijedu, 24. srpnja oko 14.50 sati, na 129 km autoceste A3 u blizini čvora Novska dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradale, dok su četiri ozlijeđene, izvjestila je u četvrtak, 25. srpnja, PU sisačko-moslavačka.

Do nesreće je došlo kada se 49-godišnji državljanin Turske, upravljajući osobnim vozilom austrijskih registracija u smjeru Zagreba nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je skrenuo u lijevo a zatim naglo u desno preko ukupne širine kolnika i udario u metalnu ogradu i telefonsku govornicu. Potom je sletio niz zemljanu kosinu, zadnjim djelom vozila udario u žičanu ogradu kroz koju je prošao, te se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati, uslijed čega je došlo do prevrtanja i zaustavljanja vozila u odvodni kanal van autoceste.

Na mjestu događaja smrtno je stradala 43-godišnja putnica, dok su još troje putnika (svi državljani Turske) zbog zadobivenih ozljeda, kao i vozač prevezeni u novogradišku bolnicu, gdje su vozaču konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život, 14-godišnjaku i 16-godišnjaku teške tjelesne ozljede, a 19-godišnjaku lake tjelesne ozljede.

Očevid na mjestu događaja uz policijske službenike vodila je zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem nalogu je naložena obdukcija poginule osobe.

Protiv vozača Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.

 

FB Facebook Fejs Promo Portal Post


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.