Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Svečana primopredaja poslovnih prostora poduzetnicima zakupnicima u PUNK-u

Razvoj poduzetništva na području grada Kutine

Razvoj poduzetništva na području grada Kutine

Potpisivanjem Ugovora o najmu prostora, prema riječima gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, „stavljena je točka na i“, odnosno završene su aktivnosti vezane uz oživljavanje Poduzetničkog inkubatora.

U uređenje i opremanje inkubatora, iz Europskog fonda za regionalni razvoj uloženo je 6,5 milijuna kuna, a sa 1,8 milijuna kuna sudjelovao je Grad Kutina kao nositelj projekta.

 

IMG_5854

 

Uz Razvojnu agenciju MRAV koja će i upravljati ovim prostorom, u njemu je svoje mjesto našlo 29 poduzetnika, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

 

Gradonačelnik je podsjetio i na problematiku imovinsko-pravnih odnosa zgrade PUNK-a koja je nedavno riješena na način da je Ministarstvo državne imovine darivalo 50% svog vlasništva zgrade Gradu Kutini što je rezultiralo nastavkom aktivnosti na Poduzetničkom inkubatoru.

 

 

Tomislav Kojundžić, direktor RA Mrav je poručio mladim poduzetnicima da im je RA Mrav kao upravitelj aktivnosti PUNK-a na usluzi.

 

 

Potpisivanju Ugovora nazočio je i Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, koji je istaknuo da Grad Kutina ulaže dostatna sredstva u poduzetničku strukturu na području Grada Kutine krenuvši od Poslovnih zona prvenstveno Industrijsko logističke zone koja se u skorije vrijeme namjerava staviti u svoju funkciju.

 

 

 

Jedan od korisnika prostora je i Matija Raša, direktor tvrtke Digitalna fronta j.d.o.o.

 

 

IMG_5881

 

 

Realizacija ovog projekta traje 3 godine nakon čega će Poduzetnički inkubator Kutina biti slobodan i na raspolaganju svim budućim korisnicima koji će htjeti razvijati svoje posebne ideje kako bi ujedno mogli razvijati poduzetništvo na području Grada Kutine.

 

 

IMG_5691


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.