Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Savjeti motociklistima, mopedistima, biciklistima i pješacima

Policija upozorava na ponašanje sukladno zakonskim propisima

Kao i svake godine dolaskom ljepšeg vremena i povoljnih uvjeta za vožnju motocikala, mopeda i bicikala s jedne, te pješačenje s druge strane, u prvi plan ponovno izbija pitanje sigurnosti tih skupina sudionika u prometu.

Stoga podsjećamo te najranjivije prometne sudionike, a posebice vlasnike limenih ljubimaca, motocikala i mopeda, kojima dolazak ljepših meteoroloških uvjeta daje priliku da nanovo pokažu svoje vlasništvo u punom sjaju, kako u fizičkom tako i u tehničkom smislu, da se, sudjelujući u prometu, pridržavaju zakonskih propisa kojima je njihovo ponašanje regulirano.

Kako bi se smanjio broj stradavanja i povećala sigurnost u prometu Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU sisačko-moslavačke donosi nekoliko korisnih savjeta.

 

 

Također, treba provjeriti i ispravnost uređaja za osvjetljenje ceste i za davanje svjetlosnih znakova (svjetla), uređaja na vozilima koji omogućuju normalnu vidljivost (vozačko zrcalo), uređaja za davanje zvučnih znakova te kontrolnih uređaja i uređaja za davanje znakova (brzinomjera s putomjerom i svjetiljkom za osvjetljavanje).

 

 

Također donosimo i savjete za vrijeme vožnje.

 

 

Vozače bicikala podsjećamo da ne voze u zabranjenom smjeru, da se pri prelasku pješačkih prijelaza uvjere mogu li ga prijeći nesmetano u odnosu na vozila koja prometuju i da koriste biciklističke kacige jer je to u interesu njihove vlastite sigurnosti.

 

 

Naposljetku napominjemo da će prometna policija provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu ovih skupina sudionika i protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.