Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Održan 22. turnir ulica “Marijan Šokčević Šokac”

Pobjednik je Laktec (Ulica Mace Medarić)

Pobjednik je Laktec (Ulica Mace Medarić)

Ukupni pobjednik 22. turnira ulica, koji je održan ovoga vikenda u Budaševu je ekipa  Laktec (Ulica Mace Medarić ). Podsjetimo, svake se godine tradicionalno  održava Turnir ulica Budaševa i Novog Sela Palanječkog „Marijan Šokčević Šokac„ , u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, bojnika Marijana Šokčevića, ali i na sve poginule i preminule branitelje i mještane.

 

22. turnir ulica Budaševo

Sve je počelo sada već davne 1998. godine kao Turnir ulica dragovoljaca, a u spomen na Marijana Šokčevića i prateći vod dragovoljaca Budaševa iz sastava Prve dragovoljačke postrojbe 57. SAMB-a.

Već druge godine održavanja, 1999., u turnir koji su organizirali dragovoljci, uključili su se mještani Budaševa i Novog Sela Palanječkog.

 

povlačenje užeta

 

Ekipe gotovo svih budaševskih ulica natjecale su se u malom nogometu, potezanju užeta za muškarce i žene i belotu za muškarce i žene kao i u disciplini iznenađenja koja je ove godine bilo natjecanje žena u brzom ispijanju velike čaše hladnog piva.

Već petu godinu za redom održan je i  Dječji turnir ulica koji je okupio djecu mlađe i starije školske dobi te one najmlađe.

 

pobjednici dječjeg turnira ulica

 

Djeca mlađe školske dobi natjecala su se u skakanju u vreći, nošenju jaja u žlici, štafeti, igri vađenja jabuka iz vode bez pomoći ruku te bušenju balona.

Stariji osnovnoškolci su se natjecali po prvi puta u atraktivnim igrama: dodavanju vodenih balona, utrci autića, skupljanju novčića i alki.
Za najmlađe je organizirana igra prenošenja vode “Iz šupljeg u prazno”.

Organizator Dječjeg turnira je Udruga za brigu o djeci i mladima Radost iz Budaševa.

 

 

22. turnir ulica Budaševo 2019.

 

U poslove oko pripreme turnira uključene su gotovo sve udruge koje djeluju u Budaševu te Mjesni odbor Budaševo, a organizator je  NK BSK Budaševo.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.