Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Izaslanstvo novoosnovane Udruge Bregovita Hrvatska na prijemu kod župana

Sveprisutna potpora SMŽ vinarstvu i vinogradarstvu

Sveprisutna potpora SMŽ vinarstvu i vinogradarstvu

Povodom osnutka četvrte regionalne vinogradarske organizacije „Bregovita Hrvatska“, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić , uz kojeg je bio i njegov zamjenk Roman Rosavec, primo je u utorak, 16. srpnja, u sjedištu Županije u Sisku izaslanstvo te novoosnovane organizacije predvođeno predsjednikom Markom Miklaužićem.

 

IMG_20190716_111102

 

Ova organizacija okuplja vinare i vinogradare s područja Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba, napomenuo je župan Žinić istaknuvši kako upravo ova organizacija ujedinjuje  proizvođače  s područja regije koja ima zajedničke značajke u vinarstvu i podrumarstvu.

„Mi kao Županija puno ulažemo u vinogradarstvo“  – ističe župan

 

 

Podsjetio je župan i na klonsku selekciju škrleta, projekt vrijedan milijun i 500 tisuća kuna, koji je započeo 2000.godine.

 

 

Kroz ovu organizaciju, župan vjeruje kako će se stvoriti još bolji uvjeti i za veću proizvodnja vina, ali i za plasman.

 

 

 

IMG_20190716_111129

 

IMG_20190716_111102

 

Predsjednik Udruge Marko Miklaužić, vlasnik vinarije Miklaužić iz Popovače, zahvalio je na potpori Sisačko-moslavačkoj županiji ali i HGK – Županijskoj komori Sisak, te Obrtničkoj  komori Sisačko-moslavačke županije.

Do ovog udruživanja u regionalnu organizaciju došlo je zbog usklađivanja s novim Zakonom o vinu, prema kojem više neće postojati male enklave, napomenuo je Miklaužić.

 

 

„Nadamo se da je „Bregovita Hrvatska“ jedno konkretno rješenje koje će zastupati sve proizvođače kroz jednu instituciju.“

 

 

IMG_20190716_111014

 

Boris Mesarić, predsjednik HGK – Županijske komore Sisak istaknuo je kako će iduće godine u veljači biti 20 godina od kako je potpisan prvi Ugovor u klonskoj selekciji, što je iznimno važan događaj i trebalo bi ga ovjekovječiti jednom knjigom.

 

 

Na samom kraju vinogradari su istaknuli kako je ova godina loša za poljoprivrednu proizvodnju, te kako će berbe biti relativno rane, sredinom kolovoza.

 

IMG_20190716_112353

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.