Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Središnja svečanost u povodu 28. obljetnice osnivanja prvih dragovoljačkih postrojbi

Žinić: “Čast mi je govoriti pred ljudima koji su stvorili državu Hrvatsku!”

Žinić: "Čast mi je govoriti pred ljudima koji su stvorili državu Hrvatsku!"

Cjelodnevnim programom u Sisku je obilježena 28.obljetnica osnivanja prvih dragovoljačkih postrojbi za obranu Siska i Banovine u Domovinskom ratu, Specijalne jedinice policije „OSA“ Sisak, 2.pješačke bojne „Banijska oluja“, 2.gardijske brigade „Grom“ i 57.samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“ i Udruga branitelja policije.


Image00002


Nakon bogatog cjelodnevnog programa na Trgu bana Josipa Jelačića u Sisku održan je prigodni program na kojem se Slavko Muža obratio u ime svih prvih dragovoljačkih postrojbi za obranu Siska i Banovine u Domovinskom ratu, pritom podsjetivši na povijest nastanka tih istih postrojbi.


Image00005

 


 

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabor Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Željka Josić je istaknula kako je uvjerena da će hrvatski branitelji nastaviti čuvati vrijednosti Domovinskog rata.


 

Image00006


Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Matanović je također podsjetio na velebnu povijest prvih dragovoljačkih postrojbi Siska i Banovine.

 


 

Matanović te je ponovio kako je na ovim prostorima obranjen Sisak, Zagreb i cijela Hrvatska.


 

Image00013


Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako mu je čast govoriti pred ljudima koji su stvorili državu Hrvatsku.



 

Također je podsjetio na povijesne ratne činjenice.


 

Tijekom cijeloga dana na sisačkom Trgu bana Josipa Jelačića održan je taktičko tehnički zbor naoružanja Oružanih snaga Republike Hrvatske, a vijenci i svijeće su položeni i zapaljene kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku te na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac.


Image00018


U sisačkoj Barutani je održana Svečana akademija na kojoj su dodijeljene plakete, dok su tijekom poslijepodneva održane sportske igre, a u sisačkoj katedrali Uzvišenja svetog Križa služena je sveta misa.


Image00028


Program je organizirala Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, a uz potporu Grada Siska i Ministarstva hrvatskih branitelja.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.