Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

S radom započela Javna vatrogasna postrojba Novska

U postrojbi i dvije vatrogaskinje

U postrojbi i dvije vatrogaskinje

Dobrovoljno vatrogastvo Novske ima dugu povijest. Dobrovoljno vatrogasno društvo Novska osnovano je 1887. godine,  prošlo je i 25 godina rada Vatrogasne zajednice Grada Novske, a od 1. lipnja  2019. godine u Novskoj je s radom započela Javna vatrogasna postrojba Grada Novske.

 

JVP_04

 

Novoosnovana JVP Novska obavljat će sve stručne vatrogasne djelatnosti kao i ostale poslove pomaganja u nevolji (spašavanje ljudi i imovine ugroženih požarom, pružanje tehničke pomoći u nezgodama i iz opasnim situacijama) istaknuo je zapovjednik Zlatko Pješ.

 

 

 

JVP_03

 

Prigodnoj svečanosti uz početak rada JVP Novske, nazočili su brojni gosti.

„Novska je grad s dugogodišnjom vatrogasnom tradicijom i vatrogastvo je dio identiteta našeg Grada“ – zahvalivši se svim vatrogascima na dosadašnjem radu, rekao je gradonačelnik Marin Piletić.

 

 

 

„Novska otvorena za nove pobjede“ slogan je novoosnovane JVP.

 

 

 

JVP_06

 

Predsjednik VZ SMŽ, Mijo Brlečić, istaknuo je kako je osnivanje i početak rada  JVP Novska značajno za Grad Novsku i korak više u sigurnosti.

 

 

 

Vatrogaskinja  Dijana Vanjek, dugo je u vatrogastvu, a tri godine je vozačica kamiona. U novljansku JVP došla je iz JVP Sisak, gdje je također vozila vatrogasne kamione.

 

 

 

U JVP Novska je i Ivana Herceg, prva Novljanka profesionalna vatrogaskinja. Ona smatra da se žene ne bi trebale ustručavati raditi ovaj, odgovoran i težak ali i humani posao profesionalnog vatrogasca.

 

JVP_05

JVP_02

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.