Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održana Svečana sjednica Županijske skupštine

26. rođendan Sisačko-moslavačke županije

26. rođendan Sisačko-moslavačke županije

U povodu Dana Sisačko-moslavačke županije te u prigodi obilježavanja 26 godina postojanja Sisačko-moslavačke županije održana je Svečana sjednica Županijske skupštine kojoj su nazočili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković,  izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Željka Josić, župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, te brojni ugledni gosti iz političkog,  društvenog i vjerskog života.

 

IMG_20190611_140959

 

Tom prigodom predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić zaželjela je dobrodošlicu svim gostima u Grad Sisak, središte Sisačko-moslavačke županije, podsjetivši pritom na važne trenutke  od samog osnutka Županije.

 

 

 

SMŽ 2

 

Župan Ivo Žinić u svom je obraćanju istaknuo kako osjeća veliki ponos slaveći današnji dan, Dan Sisačko-moslavačke županije i rođendan braće Radić.

 

 

„U suvremenoj Županiji razvijamo  obrazovanje, turizam, poljoprivredu, zdravstvo, prometnice, infrastrukturu, te čuvamo kulturna bogatstva. Sisačko-moslavačka županija veliko je gradilište za buduće generacije!“

 

 

Između ostalog predstavio je župan i projekt izgradnje posjetiteljskog centra „Crna roda“ u Osekovu, Poduzetnički inkbator PISMO – novska, opremanja ordinacija primarne zdravstvene zaštite, nabavke uređaja za magnetsku rezonancu, energetske obnove zgrada osnovnih i srednjih škola, te brojne druge.

„Prostor Sisačko-moslavačke županije je  bogatstvo ali i obveza“ – zaključio je župan, uz zahvale svim djelatnicima i suradnicima.

 

 

SMŽ 3

IMG_20190611_141102

 

Saborska zastupnica Željka Josić, u funkciji izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, naglasila je kako su ljudi snaga zemlje, posebice mladi.

 

 

Josić je zaključila kako ovih svega ovoga ne bi bilo da ne postoji dobra sinergija između države. Županije i samih jedinica lokalne samouprave, posebno pohvalivši pokretanje novog zanimanja – tehničar za razvoj video igara, u Tehničkoj školi Sisak.

 

SMŽ 5

 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković istaknuo je kako je njegov dolazak, uz  dolazak predsjednice i ministra pravosuđa, poruka podrške i partnerstva te doprinosa Vlade RH da ovoj Županiji, koja je objektivno imala jedne od najvećih poteškoća u vremenu gospodarske tranzicije, pomogne i za prilagodbu  za novi razvoj.

 

 

 

SMŽ 6

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović podsjetila je kako je prije nešto više od pola godina u Sisačko-moslavačku županiju,  zemljopisno središte Republike Hrvatske, izmjestila svoj ured, a s obzirom da se ponovno pružila prilika, odlučila je i ovaj dan provesti s narodom.

 

 

SMŽ 7

 

Na sjednici  su uručene  nagrade i priznanja Sisačko-moslavačke županije. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Sisačko-moslavačke županije dobili su Damir Kukuruzović, Udruga invalida rada grada Siska,  Miroslav Dimić, doktorica Snježana Prodanović i Želimir Šiško.

Nagradu SMŽ za iznimna postignuća u jednogodišnjem razdoblju primili su Muška klapa Kolapjani, „Kraluž“ – pjevačka sekcija KUD-a „Posavina“ Budaševo i Tamburaški sastav KUD-a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska.

Nagradu Sisačko-moslavačke županije za životno djelo primio je prim.dr. Ivan Šipuš.

 

SMŽ 4

SMŽ 8

 

U programu svečane sjednice sudjelovali su KUD „Moslavec“ iz Volodera, Pjevačka skupina „Kraluž“ te Muška klapa Kolapjani.

Obilježavanje Dana Županije nastavlja se sutra, tradicionalnim , 24. Malim maratonom Sisak- Trebarjevo. Start je ispred sjedišta Županije u Sisku u 19 sati.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.