Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina svim osnovnoškolcima sufinancira nabavku udžbenika i školskog pribora

U tu svrhu osigurano je 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna

U tu svrhu osigurano je 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna

Roditelji svih kutinskih osnovnoškolaca, koji imaju prebivalište na području Grada Kutine, a pohađaju neku od osnovnih škola na području Grada Kutine, od 01 – 15. srpnja u kutinskom Odjelu za društvene djelatnosti mogu preuzeti potvrdu kojom se ostvaruje pravo na sufinanciranje radnih bilježnica, školskog pribora i ostalih udžbenika koji nisu na popisu obaveznih udžbenika. U tu svrhu Grad Kutina osigurao je 1,3 milijun kuna iz gradskog proračuna, najavljeno je na danas održanoj tiskovnoj konferenciji.

 

IMG_20190612_090949

 

„Naša Koalicija (HDZ, HSLS, MOST i HSP) odredila se za pomoć mladim obiteljima u sufinanciranju nabavke udžbenika i pribora za školu i s tim smo odmah krenuli.“ – naglasio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Treću godinu zaredom provodi se ovaj projekt, rekao je gradonačelnik podsjetivši:

 

 

Vlada RH odobrila je sufinanciranje nabavke obaveznih udžbenika, a Grad Kutina će pomoći roditeljima u sufinanciranju ostalog pribora za nastavu.

 

 

Pojasnio je gradonačelnik i slijed aktivnosti vezan uz nabavku udžbenika.

 

 

IMG_5241

 

„Prošle godine Grad Kutina izdao je 1845 potvrda odnosno vaučera i kompletan postupak je dobro funkcionirao. Očekujemo da će tako biti i ove godine“ –  istaknuo je pročelnik UO za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Željko Tomičić, pojasnivši pritom financiranje udžbenika od strane Vlade RH.

 

 

IMG_5242

 

Roditelji će uz pomoć Vlade  i Grada opremiti svoje učenike za slijedeću školsku godinu, investicija u mlade, najbolja je investicija, napomenuto je i na ovoj konferenciji.

Dodajmo kako Potvrda kojom roditelj dokazuje da je dijete upisano u jednu od osnovnih škola s područja Grada Kutine i na osnovu koje ostvaruje pravo na sufinanciranje ostatka udžbenika, radnih bilježnica i školskog pribora, može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Kutine na adresi Trg kralja Tomislava 12 svakog radnog dana od 01. srpnja do 15. srpnja u vremenu od 08 – 14 sati, a 04., 09., i 11. srpnja do 17,00 sati u sobama broj 13 i 15.

Navedenu potvrdu mogu preuzeti samo roditelji ili staratelji učenika uz predočenje osobne iskaznice ili druge isprave sa identifikacijskom fotografijom. Potvrde se ne smiju umnožavati niti se mogu unovčiti.

 

IMG_20190612_090909

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.