Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Čigoč slavi srebrni jubilej!

U subotu, 29. lipnja od 10 do 18 sati

U subotu, 29. lipnja od 10 do 18 sati

Čigoč slavi srebrni jubilej! Na Dan sela Čigoča sutra, 29. lipnja Čigoč će obilježiti 25. godišnjicu proglašenja Europskim selom roda.

 

Čigoč 1

 

Bogat će program u Čigoču trajati od 10 do 18 sati, a obuhvatit će raznolike sadržaje vezane uz čigočku kulturu, prirodu, gastronomiju, šport i rekreaciju. Budući je selo svjetsku slavu steklo zahvaljujući gnijezdima bijele rode, ta će ptica u programu imati posebno mjesto.

Ljubitelji konja moći će uživati u vožnji tradicionalnom zapregom hrvatskih posavaca, a Zajednica kulturno-umjetničkih udruga grada Siska predstavit će narodne običaje, pjesme i plesove.

 

Čigoč 6

 

Vitez sela Čigoča – naziv je streličarskog turnira čiji će sudionici posjetitelje rado upoznati sa svojim omiljenim sportom. Suvremeni vitezovi, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Siska,pokazat će kako se bore s vatrom.

Sisačka Posavina poznata je i po svojoj gastronomiji. Na koji se način na stolu spajaju ekologija i tradicija, gosti Čigoča doznat će kušanjem sireva, meda, voćnih likera i vina. Na štandovima ih očekuje i prigodna prodaja poljoprivrednih proizvoda.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čigoč 7

Čigoč 5

 

Večernja je zabava na rasporedu u 20 sati u Vatrogasnom domu u Čigoču. Pripremljeni su i sadržaji za goste sportskoga i avanturističkog duha. Oni će se moći uključiti u vožnju kanuom te malonogometni turnir Štrok 2019.

Isti će dan Čigočem proći i Lonja Bike Tour. Ta jedinstvena biciklijada počinje u Sunji, a završava u Jasenovcu. Trasa, duga 57 kilometara,prolazi Mužilovčicom, Krapjem i Drenovim Bokom.

Do starta je najjednostavnije doći posebnim vlakom Lonja Bike Expressom. Taj vlak s Glavnog kolodvora u Zagrebu polazi u 7.45 sati, a izletnici će se moći ukrcati i u Velikoj Gorici, Lekeniku te Sisku. Oko 9 sati na željezničkoj postaji u Sunji dočekat će ih djelatnici Parka prirode Lonjsko polje te lokalni tamburaški bend koji će bicikliste pratiti cijeli dan. Polazak vlaka iz Jasenovca za Zagreb je u 19.34 sati.

 

Čigoč 2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.