Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

4. Smotra banijske šare svinje

Grad Petrinja povećao iznose poticaja

Grad Petrinja povećao iznose poticaja

U organizaciji Udruge uzgajivača svinja „Banijske šare“ održana je 4. smotra banijske šare svinje i izložba autohtonih pasmina svinja.

 

DD 3

 

Ovo je četvrta smotra banijske šare svinje i prva nakon što je pasmina priznata prošle godine u jesen,rekao je Ante Marić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu Grada Petrinje.

 

 

Grad Petrinja je povećao iznose poticaja za banijsku šaru, tako da za svako uzgojno valjano grlo daje 1500 kuna po grlu, što je uz državni poticaj, a ove godine značajan stimulans uzgajivačima banijske šare svinje da dodatno imaju razlog polako prelaziti na tu pasminu.

Kakvo je stanje na samom terenu pojasnio je Mladen Čačić, predsjednik Udruge uzgajivača svinja

 

 

Smotru je posjetio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji nije krio zadovoljstvo viđenim i ostvarenimMi smo dobili treću autohtonu pasminu „Banijske šare“ što je na ponos cijeloga ovoga kraja.

 

DD 2

 

Zato hvala svima onima koji uzgajaju, svima onima koji danas žele ostati na ovom prostoru, jer Petrinja je tradicionalno ratarsko i stočarsko područje i znamo da ćemo ga u dogledno vrijeme, kroz dobre poticaje, podići na višu razinu.“Tijekom smotre posjetitelji su mogli kušati i uvjeriti se u kvalitetu kobasica napravljenih upravo od mesa svinje „Banijske šare“.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.