Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Županija smo bogata šumama

Održana Šumarska zabava

Održana Šumarska zabava

Hrvatsko šumarsko društvo – ogranak Sisak održalo je sinoć svoju tradicionalnu Šumarsku zabavu. Udruga je to šumarskih stručnjaka,  stručnjaka iz područja lovstva, prerade i uporabe drva.

Društvo je s radom započelo još  1846. godine, a pod današnjim nazivom djeluje od 1991. godine. U Hrvatskoj djeluje 19 ogranaka s ukupno 2 700 članova.

 

Image00007

 

Šumarsko društvo Sisak djeluje od šezdesetih godina prošlog stoljeća, a njegovo osnivanje poklopilo se s  osnivanjem Šumskog gospodarstva Sisak. Najstariji dostupni pisani dokumenti su iz privatnog arhiva, a  sežu u 1972. godinu od koje se rad ovoga društva, koje djeluje na području Siska, prati u kontinuitetu, rekao je predsjednik Hrvatskog šumarskog društva – ogranak Sisak Goran Gobac.

 

 

S aktivnijim radom ogranak u Sisku počeo je djelovati devedesetih godina, a prva Šumarska zabava organizirana je 2001. godine , dodaje Gobac

 

 

Image00010

 

Poljoprivreda i šumarstvo najstarije su grane gospodarstva na području Hrvatske, a u našoj županiji 44 posto teritorija pod šumama, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić , koji je zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem  nazočio ovoj zabavi

 

 

Mi smo i županija  s  najjačom drvnom industrijom , podsjeća župan, počevši od Novske , potom Hrvatske Kostajnice i Majura , a sve do Gline .

 

 

Naravno da ima i problema, šume u privatnom vlasništvu se sijeku, ali pošumljavaju se i nove površine

 

 

Uvjeren sam da naši šumari kvalitetno upravljaju ovim važnim resursom , važnim za budućnost i ove županije i Hrvatske , zaključio je župan Žinić.


 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.