Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Zajedno više možemo – u akciji s policijom”

Plazma Sportske igre mladih 2019.

Plazma Sportske igre mladih 2019.

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih 2019. pod motom “Zajedno više možemo – u akciji s policijom”, Ministarstvo unutarnjih poslova s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih i u suradnji s partnerima, pripremilo je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja, ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta, kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

 

Slika_7

 

Ovakve se igre održavaju diljem Hrvatske, a jedna od njih održana je u Sisku u Sportskoj dvorani Brezovica.

 

Slika_1

 

Nakon ceremonije otvaranja Sportskih igara mladih, u sportskom djelu programa sudjelovalo je oko 500-tinjak djece iz sedam sisačkih osnovnih škola: 22. lipnja, Ivana Kukuljevića, Braća Bobetko, Galdovo, Viktorovac, Braća Ribar i Budaševo. Natjecala su se u igri graničara i utrci na 40 metara, a pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja će se održati krajem lipnja.

 

Slika_9

 

Djeca su u stankama sportskih natjecanja sa zanimanjem obilazila sve postave edukativno-informativnog kutka policije, pod nazivom ”Zajedno više možemo – u akciji s policijom”, gdje su se upoznali s policijskim vještinama, policijskom opremom, minsko-eksplozivnim sredstvima i tehnikom, koju su usput i razgledali. Posebno su se razveselili interaktivnim radionicama djelatnika Autokluba Sisak s tzv. pijanim naočalama i „Forenzičari u akciji“ – izuzimanje otisaka papilarnih linija, a oduševio ih je i službeni policijski pas za detekciju eksploziva Lisa.

 

Slika_10

 

Osim policije, svoje aktivnosti u edukativno-informativnom kutku imali su i partneri: Hrvatski crveni križ-Gradsko društvo Crvenog križa Sisak s vježbom pružanja prve pomoći, Hrvatska gorska služba spašavanja, a bio je tu i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije sa svojim informativnim postavom.

 

Slika_3

 

Foto: PU sisačko-moslavačka


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.