Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Vidi i klikni” u DV “Bambi” u Sunji

Program “Učenje kroz činjenje”

Program "Učenje kroz činjenje"

Hrvatski autoklub (HAK) u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske provodi nekoliko tradicionalnih kampanja, koje za cilj imaju podizanje svijesti o odgovornom i sigurnom sudjelovanju u prometu, naročito djece. Problem malih pješaka – djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu kao pješaka, a vrlo je važan i njihov siguran smještaj i sjedenje u automobilu u svojstvu putnika.

Tako su u utorak, 28. svibnja od 10 do 12 sati, u sportskoj dvorani Osnovne škole Sunja za 32 polaznika/vrtićanca Dječjeg vrtića „Bambi“, djelatnici Hrvatskog autokluba, u organizaciji tajnika Autokluba Sisak Ante Loherta i kontakt policajca Policijske postaje Sunja Gorana Kukora, održali pokaznu vježbu „Vidi i klikni“, koja je prezentirana idejom programa „Učenje kroz činjenje!“.

 

4

 

Sadržaj pokaznog modula sastojao se od praktičnih vježbi pravilnog korištenje nogostupa (simulacija hodanja nogostupom), prelazak ceste, rizik neodgovornog ili nesmotrenog prelaženja ceste, pravilno prelaženje ceste korištenjem pješačkih prijelaza i simulacija prelaska.

 

2

 

Na praktičan način djeca su upoznata s rizicima prolazaka raskrižjem (prelaska ceste između parkiranih automobila – vidno polje, crta vidljivosti, uočljivost od strane vozača), a sve kroz simulaciju s automobilima za napuhavanje i elektroautomobilom, zatim prelaženjem ceste pojedinačno ili u koloni, poznavanjem prometnih svjetala i vizualnim kontaktom i komunikacijom s vozačem.

 

1

 

Djeci je također pokazan postupak propisnog i pravilnog ulaženje u automobil i sjedenje, kao i korištenje sigurnosnih pojaseva u automobilu na prednjim i stražnjim sjedalima (simulacija u elektroautomobilu) te su im prikazane posljedice nekorištenja sigurnosnih pojaseva u slučaju naglog kočenja (korištenjem lutke koja je nevezana i udara u armaturu automobila).


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.