Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Veleposlanik Finske Risto Piiponnen posjetio Kutinu

Grad Kutina prepoznao i odabrao finske Moloka polupodzemne spremnike kao dio aktivnosti održivog sustava gospodarenja otpadom

Grad Kutina prepoznao i odabrao finske Moloka polupodzemne spremnike kao dio aktivnosti održivog sustava gospodarenja otpadom

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić primio je veleposlanika Finske Ristu Piipponena u prostoru gradske vijećnice.

 

IMG_4876

 

Ovaj susret održan je u znak zahvale što je Grad Kutina prepoznao i odabrao finske Moloka polupodzemne spremnike kao dio aktivnosti održivog sustava gospodarenja otpadom. Krajem 2018. godine na četiri lokacije u Gradu Kutini postavljeno je 8 polupodzemnih spremnika u blizini višestambenih zgrada za odvojeno sakupljanje biorazgradivog otpada i miješanog komunalnog otpada, a do kraja godine u Kutini će biti postavljeno još 20 novih polupodzemnih spremnika za otpad.

 

IMG_4870

 

Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je da će se time u Gradu Kutini nalaziti sveukupno 28 polupodzemnih spremnika čime će se omogućiti kvalitetno prikupljanje komunalnog otpada u samom središtu grada gdje se nalazi niz stambenih objekata te da će se tim načinom uvelike pomoći građanima u razvrstavanju i upravljanju kućnim otpadom kao i tvrtki Eko Moslavina u kvalitetnom nadzoru prikupljanja, sortiranja i otpremi otpada iz centra grada.

 

 

 

IMG_4863

 

Finski veleposlanik Risto Piipponen zahvalio je gradonačelniku na uspješnoj suradnji i prijemu te istaknuo da tijekom posjeta uz isporuku Moloka polupodzemnih spremnika za otpad, ima cilj upoznati Grad Kutinu kako bi se uvidjele gospodarske mogućnosti i planovi Grada za budućnost.

 

 

 

IMG_4864

 

Finskom veleposlaniku i delegaciji pročelnik Hrvoje Krmelić održao je kratku prezentaciju kutinske Industrijsko logističke zone, a potom je izvršena isporuka Molok polupodzemnih spremnika za otpad u dvorištu tvrtke Eko Moslavina.

Veleposlanik je posjet Gradu Kutini završio obilaskom Evangelističke crkve koja se u Kutini bavi dugogodišnjim humanitarnim radom na čelu sa svećenicom Elinom Braz de Almeida koja se prije 14 godina doselila u Kutinu iz rodne Finske.

 

IMG_4890

IMG_4892

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.