Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Uređaj za magnetsku rezonancu bit će pušten u rad 7. lipnja

S Aktualnog sata 13. sjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije

S Aktualnog sata 13. sjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije

Prvi dio 13. sjednice Županijske skupštine, koja je u četvrtak, 16. svibnja 2019. godine, održana u Topuskom, pripao je uobičajenom „Aktualnom satu“, prigodi za postavljanje vijećničkih pitanja izvršnoj vlasti.

Vijećnik Petar Ćosić interesirao se za stanje u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, te  suradnju sa Školom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“. Župan Žinić u svom je odgovoru na vijećničko pitanje istaknuo kako je suradnja ove dvije ustanove izuzetno dobra , te je dosad održano desetak inicijalnih sastanaka.

 

 

Odgovor ne nadopunio dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj bolnice, rekavši  kako je suradnja bolnice i Škole narodnog zdravlja izvrsna, kao i s medicinskim fakultetima u Zagrebu i Rijeci. Bolnica je provela poboljšanje uvjeta u bolnici u Petrinji, ako i u palijativnoj skrbi.

U tijeku je plan razvoja ljudskih potencijala za 10 godina, kao i strategija razvoja bolnice za deset godina. „Ono što još radimo je Studentska poliklinika, studenti uče u praksi. Radimo i pripremu plana rada u hitnom bolničkom prijemu. Ne radimo ništa napamet nego u suradnji sa znanstvenicima“ – zaključio je dr. Dujmenović.

 

m_IMG_20190516_101500

 

Najavio je župan i skorašnje puštanje u rad uređaja za magnetsku rezonanciju.

 

 

Podsjetimo, vrijednost uređaja je 6 milijuna kuna. Polovicu je dalo Ministarstvo zdravstva, a polovica je sakupljena donacijama. Samim početkom rada magnetske rezonance uvelike će se smanjiti lista čekanja. Ravnatelj Dujmenović napominje kako se planira dvosmjenski rad, a broj obavljenih pretraga na dnevnoj bazi, koji ovisi o više faktora, procjenjuje se na 20-22.

 

magnet

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.