Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Sinergijom razvoja” najavljeni izbori za članove Vijeća nacionalnih manjina

HNS poziva pripadnike nacionalnih manjina na izbore za predstavnike Vijeća, 5. svibnja

HNS poziva pripadnike nacionalnih manjina na izbore za predstavnike Vijeća, 5. svibnja

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata s temom „Sinergija razvoja“, predsjednica HNS-a Sisak i županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković, zamjenik načelnika Općine Sunja iz redova srpske nacionalne manjine Robert Grabundžija i kandidat za Europski parlament na listi HNS-a Habib Tahiri najavili su izbore za Vijeća nacionalnih manjina, istaknuvši pritom njihovu važnost i sudjelovanje u društvu.

Izbori će se održati u nedjelju, 5. svibnja, istaknula je predsjednica HNS-a Sisak Adelina Ivković.

 

 

 

Prema Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, članovi Vijeća imaju pravo i obvezu na motiviranje i poticanje bolje suradnje s tijelima lokalnih jedinica, kao i pravo na razmjenu informacija o svim specifičnim problemima pripadnika nacionalnih manjina, podsjetila je Ivković.

 

 

 

Robert Grabundžija, zamjenik načelnika Općine Sunja iz redova srpske nacionalne manjine podsjetio je, kako je u prijašnjem mandatu kada je bio općinski vijećnik,  prepoznat njegov trud i rad na terenu s ciljem boljitka i razvoja Općine Sunja. Kao kandidat srpske nacionalne manjine na općinskoj i županijskoj listi, najavljuje kako će se dobri projekti i dalje provoditi.

 

 

 

 

Habib Tahiri predsjednik je Vijeća albanske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije od 2007. godine, podsjetio je to prilikom predstavljanja projekata za koje će se i nadalje zalagati.

 

 

 

Vijeća nacionalnih manjina trebaju djelovati u zajedništvu, njihova je sinergija bitna pri kreiranju Zakona koji se odnose kako na Republiku Hrvatsku, tako i na Europsku uniju, stoga je izbor njihovih predstavnika od iznimne važnosti.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.